Am lansat un calculator acoperis nou si speram mai bun: Calculator Acoperis online

Acest calculator are ca scop calcularea suprafetei acoperisului (suprafata ce trebuie acoperita cu tigla) plecand de la dimensiuni simple - uzuale.

Pentru a implementa acest lucru aplicatia efectueaza calcule geometrice in care din dimensiunile introduse de utilizator se ajunge la dimensiunile necesare calcularii unui plan de acoperis.

L denota Lungimea acoperisului. Lungimea acoperisului este de obicei putin mai mare decat lungimea casei - mai mare cu de 2 ori marimea paziei (cu cat iese acoperisul in afara casei).

W denota latimea acoperisului. La fel ca si aceasta este putin mai mare decat latimea casei.

H denota inaltimea acoperisului.

Aceasta este dimensiunea pe VERTICALA de unde incepe acoperisul si pana unde se termine el.

ATENTIE! aceasta nu este mereu aceeasi cu inaltimea podului sau cu inaltimea camerei mansardate. Spre exemplu putem avea o camera semi mansardata in care avem zid inalt de 1m pe care punem acoperis tip mansarda. In acest caz, inaltimea acoperisului se calculeaza plecand de la zidul de 1m (nu de la podea) si pana in punctul cel mai inalt al acoperisului.


In cazul acoperisurilor cu 2 sau mai multe ape - calculatorul presupune ca planurile acoperisului au aceeasi inaltime.

Daca acoperisul dumneavoastra are un plan mare decat celalat - trebuie sa calculati separat suprafata celor 2 planuri utilizand optiunea "Acoperins intr-o apa".
L1:
L2:
L3:
l1:
L: m
l:
C:
W: m
H: m
A: m
m2